Blog

De ce-l voi vota pe Nicuşor Dan? Pentru că sunt prea mic ca să votez un român cu R mare ca Marian Munteanu!

Sursa: Ion Cristoiu

Luni, 11 aprilie 2016, invitat de Robert Turcescu la un dialog pe Unde TV despre scoaterea din joc a lui Ludovic Orban prin mijlocul deja clasic al convocării la DNA, am recunoscut că, deşi un preţuitor al politicianului Ludovic Orban, nu l-aş fi votat pe candidatul PNL.
La întrebarea firească a lui Robert Turcescu, De ce? am răspuns că intrarea lui Ludovic Orban în cursă mi s-a părut gestul unuia care, la fel de bine, putea accepta să participe şi la o cursă de yahturi, deşi, habar n-are de navigarea pe ape, fie ele dulci, fie sărate.
Oricum, am zis, mare preţ nu puneam pe candidatura asta, deoarece, de-a lungul destinului său politic, Ludovic Orban a lăsat impresia unui implicat într-o bătălie acceptînd din start că va pierde.
De ce se mai implică atunci?
Păi din gîndul că oricum n-are ce face. La fel a fost şi cu candidatura la Bucureşti. Din chiar primele zile de campanie mediatică mi-am dat seama că Ludovic Orban n-avea nici un Proiect pentru Bucureşti şi mai ales n-avea patima de a face ceva pentru Bucureşti.

Eu însă cred că bucureştenii, trăitori neputincioşi într-un oraş de care nu se mai ocupă nimeni, au nevoie de un candidat care să le garanteze prin întreaga-i personalitate că va lua în mîini hăţurile complicatei administraţii muncipale şi pînă cînd nu-şi va îndeplini Proiectul nu-şi va găsi liniştea.
Din acest punct de vedere, mai ales în al doilea mandat, Sorin Oprescu a lăsat impresia unui om care uitase că e primarul Bucureştilor.
Se ocupa de toate, numai de București, nu.

Deocamdată – i-am zis lui Robert Turcescu – singurul candidat care se înscrie în această fişă a postului e Nicuşor Dan.
Pe Nicuşor Dan îl voi vota.
Pe şeful ONG-lui Salvaţi Bucureştiul l-am întîlnit, cred, o dată în viaă, cînd i-am luat un interviu la B1Tv.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu