Blog

Dacian Cioloș n-are timp să se uite la televizor pentru a vedea ce acuzații se aduc Codruței Kovesi

Sursa: Ion Cristoiu

Ca jurnalist și de televiziune am luat interviuri la zeci de persoane și personalități.
Dincolo de ceea ce se vede la televizor, un interviu poate fi pentru un jurnalist o plăcere sau o corvoadă.

Din acest punct de vedere, îmi amintesc cu încîntare de interviurile luate lui Traian Băsescu, cel mai bun interlocutor pe care l-am avut vreodată (pot scrie un studiu despre felul diabolic în care Traian Băsescu face față oricărei întrebări, fie aceasta și incomodă), lui Crin Antonescu (unul dintre puținii noștri politicieni cu viziune asupra lumii), lui Victor Ponta (după ce a picat din funcții), Elenei Udrea ( cînd n-a fost obosită), Elenei Băsescu.

Îmi amintesc însă cu spaimă și de interviuri după care am simțit nevoia să dorm două zile în șir, atît de mare a fost consumul de nervi la aceste interviuri, pe parcursul cărora mă întrebam neliniștit de ce nu se mai termină.

N-o să uit în veci interviul cu fosta soție a lui Călin Popescu Tăriceanu, de pe vremea cînd acesta era premier. Pentru fiecare interviu mă pregătesc minuțios. Înainte de a dialoga cu președintele sirian Assad, am văzut pe Internet toate interviurile date de el televiziunilor străine, astfel că știam, de exemplu, că nu va răspunde în veci la întrebarea cum a cunoscut-o pe nevastă-sa.

După ce citesc cam tot ce a apărut despre viitorul interlocutor, îmi pregătesc un număr de întrebări. Pe parcursul interviului apar noi și noi întrebări, din răspunsurile interlocutorului. Există riscul să uiți întrebările pregătite dinainte. De aceea, eu le bat la calculator și le țin în față pe parcursul interviului. Pentru fosta doamnă Tăriceanu pregătisem 30 de întrebări. Socoteam că pe parcursul unei ore abia dacă voi reuși să dau gata 10. Spre uluirea mea, după un sfert de oră, epuizasem toate întrebările. La toate doamna răspunsese cu da și nu.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu