Facebook

Citesc cu simpatie și interes de circa 10 ani Ziarul Financiar

Sursa: Silviu Mananstire

Citesc cu simpatie și interes de circa 10 ani Ziarul Financiar. Observ în politica lor editorială din ultimele luni o aplecare asupra capitalului românesc. Sunt prezentate și promovate afaceri românești de succes. Mai mari sau mai mici, mai degrabă mici și medii pentru că realitatea ne arată că nu prea avem mari conglomerate industriale, de producție sau servicii deținute de băștinași.
Companiile românești cu acționari români care rulează cifre de afaceri de peste 1 miliard de euro sunt „rara avis”. Există o excepție pe care ZF o promovează cu sârg: este vorba de brandul Dedeman deținut de doi frați romani, Pavăl, extrem de discreți si aparent ridicați spre succes de propriile forte.
Spun asta pentru ca nu apărut niciodată în spațiul public acuzații sau alegații cu conotație penală la adresa celor doi frați moldoveni. De regulă, orice mare antreprenor sau om de afaceri din anii tranziției a beneficiat de proptele politice. Informațiile au apărut în mass media și de aici până la un dosar penal nu a mai fost decât un pas.

Scrie un comentariu