Facebook

Cioloș s-a decis să-şi înfiinţeze un ONG prin care să …

Sursa: Silviu Mananstire

În episodul de joi, de la Dosar de politician, am vorbit despre planurile de ascensiune politică ale fostului premier al României, Dacian Cioloș.
Cioloș s-a decis să-şi înfiinţeze un ONG prin care să atace simultan cele două partide de dreapta: PNL şi USR. Cioloș nu este un personaj care să ştie politică dar este evident că beneficiază de consultanţă de specialitate din partea băieţilor cu ochi albaştri. Cioloț a testat iniţial intrarea în PNL şi preluarea conducerii partidului. Aici însă are deocamdată o opoziţie puternică. Totuşi, actualul preşedinte interimar Raluca Turcan este de acord cu venirea acestuia în PNL.
Strategia este însă alta. Cioloș a declanşat de fapt asaltul asupra USR- partidul lui Nicuşor Dan. USR este o construcţie artificială unde Nicuşor Dan are mari probleme de autoritate. Anul trecut, şeful USR a făcut greşeala să accepte intrarea pe listele USR a tehnocraţilor controlaţi de Cioloș. Astfel, tehnocraţii au ajuns să conducă de fapt partidul lui Nicuşor prin intermediul grupurilor parlamentare.

Scrie un comentariu