Blog

Ce ne arată referendumul despre România

Sursa: Cătălin Striblea

Nu o să ascund c-am văzut o luminiță aseară. Există un dram de speranță în acest colț de Europă. Poate motivele nu sunt corecte, poate căderea referendumului nu are încă explicațiile clare, poate nu e vorba de un refuz al ideii cerute, poate nu e nimic european acolo. Dar e un semn că trebuie să muncești și că lumea nu poate fi dusă în toate direcțiile așa cum vrei tu.

Cred că sunt câteva lucruri care se văd cu ochiul liber. Hai să le spunem pe nume. Ordinea nu este cea a importanței, ci a modului în care le-am adunat eu peste zi.

1. Referendumul pentru revizuirea Constituției este un eșec pentru PSD, BOR și PNL plus Traian Băsescu. Cele patru entități au chemat la vot masiv, s-au implicat, au dat banii și au pus organizarea la cale. Sunt convins c-au dat și ordine de mobilizare, doar că partidul/partidele nu aveau bucatele pe masă. Cum am spus de ceva vreme, e foarte greu să faci pușcărie pentru niște băieți care nu au treabă cu tine.

2. Fără furt masiv, dar cu o organizare care stimulează haosul și ciordeala, referendumul tocmai ne-a arătat puterea reală a marilor partide din România. Atât se poate în condițiile unei dezbateri ideologice și în care adversarul nu e precizat. Nici nu e o pomană, nici nu e ceva pe care să pui mâna.

Citiți mai multe AICI.

Scrie un comentariu