Blog

Avem numeroase semnale că se va trage cortina…

Sursa: Sorin Roșca Stănescu

Avem numeroase semnale că se va trage cortina peste o lungă etapă din istoria Direcției Naționale Anticorupție. Sunt indicii temeinice, ca să mă exprim în limbajul procurorilor, că domnul Tudorel Toader va solicita demiterea doamnei Laura Codruța Kovesi. Din această perspectivă, întreaga societate românească este extrem de tensionată. Și, inevitabil, există din toate direcțiile opinii controversate sau chiar scandaloase.

De pildă, cu numai o zi în urmă, șefa DNA a organizat o amplă conferință de presă. Scopul fiind cât se poate de transparent. De imagine. Șefa DNA a simțit realmente nevoia să treacă de câteva ori cu fierul de călcat peste imaginea ei extrem de mototolită în ultima vreme. Dacă a reușit sau nu, din nou răspunsul poate stârni controverse. Cu certitudine însă, ea ne-a arătat că, parțial cel puțin, trăiește într-o lume paralelă. Într-un univers ireal. Și partea mai interesantă e că, așa cum se exprimă, ea lasă impresia că este convinsă de contrariu.

Sunt suficiente, pentru a demonstra afirmația de mai sus, doar două exemple. Răspunzând unor întrebări, Laura Codruța Kovesi a contestat vehement că ar fi criticat Curtea Constituțională a României. În al doilea rând, a afirmat cât se poate de clar că înregistrarea din ședința cu procurorii este un fals, iar vocea pe care a auzit-o o țară întreagă nu îi aparține. Ambele situații sunt însă rezolvate definitiv de către CSM. Consiliul Superior al Magistraturii și nu altcineva a cercetat-o pe Laura Codruța Kovesi și a constatat că șefa DNA a criticat Curtea Constituțională și a contestat deciziile acesteia, exprimându-și, citez, „opinii nepotrivite” față de această instituție. Tot CSM i-a solicitat Inspecției Judiciare să o cerceteze pe Laura Codruța Kovesi pentru afirmațiile făcute în ședința cu procurorii și cuprinse în înregistrarea dată publicității, apreciind astfel autenticitatea probei.

Dar nu numai doamna Laura Codruța Kovesi trăiește într-o lume a ei, paralelă și diferită în același timp de lumea reală. Dacă opinia publică o fi observat, președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a făcut o declarație cu dublă bătaie. Pe de-o parte sa exprimat în sensul că doamna Laura Codruța Kovesi nu trebuie demisă din funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, iar pe de altă parte i-a cerut rituos președintelui Klaus Iohannis să respăingă această solicitare în eventualitatea în care ea va fi formulată oficial de către ministrul Justiției. Și domnul Ludovic Orban trăiește într-o realitate paralelă.

Citiți AICI mai multe

Scrie un comentariu