Blog

Atâta diversiune în retorica publică…

Sursa: Moise Guran

Atâta diversiune în retorica publică din ultimele zile… zici că suntem, dracu, la alba-neagra! Așa cum spuneam cu altă ocazie, problema lui Liviu Dragnea este Timpul.Nu-l mai are. Nu pentru că îi vine condamnarea (contează și aia, dar nu e definitivă) ci pentru că e o chestiune de câteva luni până când scamatoria cu programul de guvernare (mărit salarii și pensii, fără să avem de unde) se închide. Totuși, așa cum citesc eu execuțiile bugetare de până acum, o mai puteau trage de păr (cu creșteri de dobânzi și devalorizare) până prin toamnă. Invers însă, dacă ajunge în toamnă cu deficite monstru, dobânzi la cer și leul franjuri, PSD nu se mai poate victimiza. Așa că plecarea de la guvernare devine pentru PSD un imperativ critic.

Păi n-a zis domnul Dragnea săptămâna trecută că n-a auzit și nu știe nimic de Pilonul II? N-a zis el că e un dur, iar Vasilica o delicată? Asta după ce Investitorii Străini avertizaseră că tăierea contribuțiilor la Pilonul II (practic anularea acestuia) nu numai că e o crimă față de generațiile următoare, dar nici nu aduce suficienți bani pentru plata pensiilor și salariilor la nivelul bugetat pentru acest an. Mai în limba română, și cu și fără furtul de la Pilonul II, Bugetul tot în hazna se află, iar alegătorii PSD tot vor înțelege cum au fost păcăliți cu programul din scoarță-n scoarță.

Apropo de scamatoriile bugetare ale acestei înfiorătoare guvernări… mă pregăteam să vă arăt trucul prin care s-au putut plăti salariile anul trecut. Practic, toată rectificarea din noiembrie 2017, cea care a permis plata salariilor și încadrarea în deficitul de 3%, s-a făcut printr-o rectificare în sus a prognozei privind creșterea economică. Săptămâna trecută Statistica oficială a rectificat datele, anulând practic creșterea. Rectificarea bugetară s-a făcut pe credit și pe o ficțiune (click aici, dacă nu mă crezi). N-a fost atât de mare, s-a greșit, na! ce poți să zici? Mă întreb dacă nu-s cumva penale mizeriile astea!

Citiți mai multe AICI.

 

Scrie un comentariu