Facebook

Astăzi este Ziua Dunării, prilej de a ne reaminti…

Sursa: Claudia Țapardel

Astăzi este Ziua Dunării, prilej de a ne reaminti de aportul celui mai important fluviu al Europei la economiile țărilor pe care îl traversează.

Tema din acest an este „Dunărea mai curată”, o idee care subscrie obiectivelor europene de protecție a mediului și de promovare de moduri de transport sustenabile.

Totodată, Delta Dunării și Cazanele Dunării reprezintă un potențial turistic imens pentru țara noastră. Din acest motiv, România a fost unul din inițiatorii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, un parteneriat care promovează cooperarea cu celelalte state din bazinul Dunării în vederea dezvoltării economice și sociale a macro-regiunii dunărene.

Ca membru în Comisia pentru Transporturi și Turism din cadrul PE și, în special, din prisma activității mele legate de transportul fluvial, consider că fondurile europene care ne revin pentru implementarea acestei strategii trebuie folosite pentru a asigura o mai bună conectivitate între toate statele riverane.

Astfel, prin crearea unei infrastructuri și a unor legături de transport modernizate, vom reuși să atingem și alte obiective importante pe termen lung, precum protejarea mediului și creșterea prosperității în regiunea Dunării.

Scrie un comentariu