Facebook

Am vorbit despre afacerea corvetelor Damen și despre cele două fregate second hand

Sursa: Silviu Mananstire

În episodul de astăzi, de la Dosar de politician, am vorbit despre afacerea corvetelor Damen și despre cele două fregate second hand, cumpărate contra unei șpăgi grase din Marea Britanie.
Fregatele nu sunt dotate însa cu arme serioase. Pe lânga acestea, România mai deține un submarin denumit Delfinul, care însă, stupoare, nu funcționează din cauză că nu are baterie (fiind un submarin electric). Dar, vestea bună este că, în sfârșit, România va deveni spaima flotelor de război din Marea Neagră, după ce va cumpăra patru vase de tip corveta de la compania olandeză Damen.
Afacerea fără licitație publică a fost lansată la apă de Guvernul tehnocrat Cioloș. Problema este că afacerea Damen pute de la o poștă a contract cu dedicație și nimeni nu o va putea opri. Mai ales că procurorii DNA nu se ocupă de marea corupție ci mai nou au intrat în politică (azi, mâine câștigă poate și alegerile). Este cert însa că ministerul Apărării va plăti cu dedicație în următorii șapte ani o sumă fabuloasă de 1,6 miliarde de dolari pentru cele patru corvete militare construite de compania olandeză Damen.

Citeste mai multe aici

 

Scrie un comentariu