Facebook

Aceste proteste sunt în continuitatea firească…

Sursa: Victor Bostinaru

Aceste proteste sunt în continuitatea firească a lui ianuarie-februarie și, dincolo de pretext sau de aparente explicații, au un singur scop: să blocheze adoptarea reformelor necesare privind funcționarea justiției. Scopul a fost declarat și a fost asumat – de data asta, straniu – nu doar de mișcarea #REZIST (prin ONG-urile cunoscute și necunoscute), dar și de către sindicate – aici e elementul ușor straniu.

PNL-ul și USR-ul – ca partide politice – au ieșit în stradă mai degrabă pentru a-și jeli neputința acțiunii politice, decât pentru a face ca modificările să meargă într-o direcție sau alta, ținând cont de faptul că ei sunt în Parlament și acolo era teatrul unde trebuia să se poarte această luptă și unde să se producă modificările propuse de ei, dacă erau raționale.

Față de o asemenea mobilizare de forțe (teoretic, atâția actori instituționali în spate), numărul participanților a fost mai mic decât estimau organizatorii. Asta arată că, până la urmă, ecoul acestor apeluri în societatea românească s-a mai stins

Scrie un comentariu